Carrer dels Joncs 1
08902 L'Hospitalet de Ll. ( Barcelona )
Tel: 93 263 79 90 Correus electònics info@pineda.es | ampa@pineda.es
 
Contacte
 
CA ES

“Acti-mates”, la connexió entre el món matemàtic i l'educació física

“Acti-mates”, la connexió entre el món matemàtic i l'educació física

En aquest projecte les alumnes de 4t de Primària es submergeixen en la part més pràctica de les matemàtiques a través dels jocs, els esports o l'activitat física, posant en pràctica així la seva funcionalitat.

La primera proposta ha estat “Ens coneixem jugant”. Organitzades en grups de treball, se'ls ha plantejat una situació-problema que té com a objectiu conèixer-se una mica més i determinar quin tipus d'esport s'ajusta millor a les seves característiques. Per això han de valorar algunes de les seves capacitats físiques com la velocitat, la força en les cames, l'habilitat en el llançament de punteria o l'equilibri. El treball ha començat inventant i proposant una activitat o prova amb la qual poden mesurar cadascun d'aquests aspectes. Una vegada definida i presentada a la classe, les alumnes han sortit al pati a jugar i a prendre dades de totes les companyes del grup per classificar els resultats, analitzar-los i donar una resposta ajustada.

Aquests projectes tenen una doble finalitat: d'una banda, reconèixer la relació de determinades activitats físiques (salts, carreres, llançaments, etc.) amb la forma de mesurar i quantificar els seus resultats. D'aquesta manera aprecien la necessitat de tenir certs coneixements matemàtics per poder-les dur a terme i comprendre millor algunes modalitats esportives o jocs. I la segona, més competencial, és potenciar en les alumnes l'ús de les seves habilitats i destreses matemàtiques per resoldre un problema real en un ambient lúdic i experiencial

 

Continguts relacionats

Mapa Web
Tel. 93 263 7990 Pineda