Carrer dels Joncs 1
08902 L'Hospitalet de Ll. ( Barcelona )
Tel: 93 263 79 90 Correus electònics info@pineda.es | ampa@pineda.es
 
Contacte
 
CA ES

Antigues alumnes de Pineda i l’accés a carreres científico-tècniques

Antigues alumnes de Pineda i l’accés a carreres científico-tècniques

Un dels objectius educatius europeus marcats per l’Estrategia de Lisboa consisteix a augmentar la matriculació en els estudis científics i tècnics, amb la finalitat d’incrementar la presència europea en la investigació científica i en el desenvolupament econòmic mundial. Alhora, s’ha instat al països membres de la Unió Europea a augmentar la matriculació femenina en aquests estudis.

 

En el sistema educatiu espanyol, només el 3% de les alumnes es matriculen a titulacions universitàries de l’àmbit de la tecnologia, davant el 13,3% dels nois. Als centres d’educació diferenciada l’accés de les noies a aquest tipus d’estudis és al voltant del 13%.

 

En el nostre cas, el curs passat el 22% de les alumnes de Pineda que van accedir  a la universitat van  triar carreres científico-tècniques: Enginyeria Industrial, Enginyeria Mecànica, Matemàtiques, Enginyeria Aeroportuaria o Enginyeria Alimentària.

 

Entre aquestes alumnes es troben l’Elba Prat, la Mireia Jurado o la Gianna Molina, que asseguren que la competent preparació acadèmica que han rebut a Pineda ha estat fonamental per cursar els estudis actuals; però el que més destaquen és “que els valors que hem aprés a Pineda ens fan ser el que sóm ara”.

 

Des del col·legi treballem dia a dia per contribuir a la inserció de la dona en aquest sector professional, per això fomentem entre l’alumnat les competències tant científiques com tecnològiques. D’aquesta manera aconseguim que, a l’àrea de Matemàtiques, els nostres resultats a les darreres proves de Competències Bàsiques de Secundària estiguin 14 punts per sobre de la mitja

 

Orientació universitària i professional

 

En aquesta línea de preparar el futur universitari i professional de les alumnes, Pineda promou tota una sèrie d’activitats, conferències i esdeveniments que tenen lloc tant al col·legi com a les instal·lacions de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya), la Universidad de Navarra  o l’escola de negocis IESE Business School.

 

Així, un grup d’antigues alumnes de diferents carreres i professions va assistir el passat mes de febrer a l’escola per realitzar una taula rodona amb les alumnes de 4t d’ESO amb la finalitat d’orientar-les i assessorar-les sobre el seu futur.

 

 

 
Mapa Web
Tel. 93 263 7990 Pineda