Carrer dels Joncs 1
08902 L'Hospitalet de Ll. ( Barcelona )
Tel: 93 263 79 90 Correus electònics info@pineda.es | ampa@pineda.es
 
“Llegim en parella” amb el mètode Pausa, Pista i Ponderació
Contacte
 
CA ES

“Llegim en parella” amb el mètode Pausa, Pista i Ponderació

“Llegim en parella” amb el mètode Pausa, Pista i Ponderació

Les alumnes de 3r de Primària C han estat treballant el programa “Llegim en parella”, dissenyat per David Duran, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i que segueix una metodologia basada en l’aprenentatge entre iguals.

Aquest programa intenta crear situacions de comprensió lectora autèntiques a partir d’uns textos triats segons la varietat de formats, la complexitat i el contingut. Un cop repartits els rols de tutora i tutoritzada, les sessions comencen amb unes activitats prèvies on la mestre formula preguntes sobre el text que permetin les alumnes treure algunes hipòtesis inicials. Durant la lectura, tutora i tutoritzada segueixen el mètode de la lectura en parella, el PPP o Pausa, Pista i Ponderació. Aquest mètode consisteix en què la tutora avisa dels errors, senyala on ha estat l’error i finalment felicita i anima a continuar llegint. Un cop acabada la lectura es realitzen una sèrie d’activitats de comprensió, d’interpretació i de reflexió.

Els resultats de l’aplicació d’aquest mètode de lectura han estat molt positius i han influït en molts àmbits, com ara en la millora de la competència lingüística, sobretot pel que fa a la lectura, en la col·laboració entre companyes i el foment de l’autonomia.

Mapa Web
Tel. 93 263 7990 Pineda

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de (navegació, per exemple). Podeu canviar la configuració o obtenir més informació sobre les cookies utilitzades AQUÍ.

Accepto No accepto